Odgovornost podjetja se začne pri zaposlenih

Odgovornost podjetja se začne pri zaposlenih

Pri HOFERju izpostavljajo, da pomemben del podjetja sestavljajo ljudje. Odgovornost do svojih zaposlenih postavljajo v osrčje svojega poslovanja, ob tem pa se zavedajo, da del motivacije predstavlja tudi spodbudno mesečno plačilo.

Eden izmed pomembnih vidikov družbene odgovornosti je odgovornost do ljudi. In pri podjetjih se vse prične pri odgovornosti do zaposlenih. Pomembno je, da jim oblikujemo prijetno delovno okolje in delovne pogoje, ki spodbujajo skrb za zdravje in podobno. Eden izmed pomembnih vidikov spodbudnega delovnega okolja pa je seveda tudi ustrezno plačilo. Pri HOFERju so tako ob vstopu v leto 2020 plačilo svojim sodelavcem rekordno povišali.

»HOFER smo ljudje. To radi rečemo, še raje pa dokazujemo. Sodelavke in sodelavci so tisti, ki ustvarjajo podjetje. Oni so zaslužni, da imamo na policah izdelke najvišje kakovosti. Prav tako so prav zaposleni tisti, ki skrbijo, da v trgovinah vse poteka kot mora in da se kupci počutijo dobro. Pri dobrem delu jih želimo spodbujati in pomemben del te spodbude je seveda tudi odlično plačilo,« so pri HOFERju pojasnili informacijo o rekordnem višanju plač. Panožno nadpovprečno plačilo bo tako tudi v 2020 bistveno presegalo zakonsko določeno minimalno plačo, zaposleni pa se bodo junija razveselili tudi regresa v višini 1.700 €.

Družbena odgovornost se prične pri zaposlenih

Zagotavljanje spodbudnega plačila je zagotovo eden izmed pomembnih vidikov, s katerim podjetje izkazuje odgovornost do svojih zaposlenih. Prodajalci, zaposleni za 40 ur/teden bodo tako v letu 2020 prejeli plačilo, ki bo za kar 70,1 % presegalo zakonsko minimalno plačo. Zvišanja pa ne bodo deležni le prodajalci. Procentualno enakega dviga bodo deležni tudi sodelavci v logistiki, novega leta pa se bodo tako razveselili tudi ostali sodelavci v podjetju HOFER Slovenija. Podjetje namreč plačilo dviguje vsem zaposlenim, s čimer ohranja ustrezna razmerja med različnimi poklicnimi profili.

Zanesljivost zaposlitve prinašajo številne HOFER ugodnosti  

Zaposleni so prav tako deležni takojšnje pogodbe za nedoločen čas in dodatnega kolektivnega pokojninskega zavarovanja, kar izkazuje usmerjenost podjetja v dolgoročno sodelovanje. Svoje zaposlene spodbujajo k soustvarjanju, zato radi prisluhnejo inovativnim idejam, ki bi lahko še izboljšale samo poslovanje ter jih ustrezno nagradijo. Enako velja za priporočilo novega sodelavca. Zadovoljstvo s plačilom potrjujejo tudi rezultati letošnje anonimne ankete, ki so jo za podjetje izvedli zunanji neodvisni sodelavci. Sodelavke in sodelavci so s plačilom zadovoljni, pozdravljajo pa tudi ostale ugodnosti in ukrepe, ki skrbijo za usklajevanje zasebnega in poklicnega življenja. »Verjamemo, da se ravno zaradi vsega naštetega uvrščamo med privlačnejše zaposlovalce v panogi,« dodajajo.