HOFER trgovina d.o.o.

Podjetje HOFER je trajnostno naravnano podjetje, ki prevzema odgovornost vzdolž celotne poslovne verige. Zavezujoče smernice trajnostnega ravnanja, razumevanja odgovornosti in odgovornega vodenja so oblikovali v njihovih “Načelih družbene odgovornosti”. 

Temeljne vrednote podjetja so enostavnost, zanesljivost in odgovornost. Kot zanesljiv poslovni partner dosledno izpolnjujejo obljube in prevzemajo odgovornost do kupcev, poslovnih partnerjev, zaposlenih, družbe in okolja.

Kot del skupine ALDI Süd so pri HOFERju javno objavili “Mednarodno poročilo o odgovornosti podjetja” (na kratko CR poročilo), v katerem povzemajo rezultate dela, doseženega tudi onkraj meja držav članic podjetja. Podkrepljeno s številnimi konkretnimi primeri poročilo povzema pretekle kot tudi prihodnje cilje na tem področju. Poročilo v izvirniku (nemški ali angleški jezik) najdete na povezavi: http://cr.aldisouthgroup.com.

V Sloveniji podjetje vse trajnostne ukrepe združuje v iniciativi, ki so jo poimenovali »Danes za jutri«. Slogan je izbran s prepričanjem, da lahko vsak posameznik deluje na trajnosten način in da lahko s skupnimi močmi dosežemo več in tako izboljšamo svet. Iniciativa »Danes za jutri« pokriva pet podpornih stebrov: surovine, varovanje okolja, zdravje, ljudje in zaupanje. Znotraj vsakega stebra si podjetje prizadeva za družbeno odgovorne projekte in akcije, v katere vključujejo svoje zaposlene, partnerje, dobavitelje in kupce.

Podjetje svojo pozornost obrača tudi k pomoči potrebnim, zato večkrat letno z donacijami podpirajo projekt Botrstvo v Sloveniji (pod okriljem Zveze prijateljev mladine Moste-Polje), vsaka HOFERjeva poslovalnica je tudi botra enemu otroku iz projekta. Redno sodelujejo tudi s slovensko Karitas, Lions klubi, Sekcijo za varne hiše, materinske domove in sorodne organizacije ter pomagajo različnim skupinam vseh starosti po Sloveniji.

Pri HOFERju neprestano skrbijo za razvoj novih projektov, gradijo dolgoročne vezi in si prizadevajo za lepšo prihodnost vseh.

Še več o družbeno odgovornem ravnanju podjetja HOFER in vse o najaktualnejših projektih si preberite na spletni strani Danes za jutri.

Podjetje HOFER je v Sloveniji prisotno od leta 2005 in šteje že več kot 1700 zaposlenih ter 83 poslovalnic. S tem se uvršča med večja slovenska trgovska podjetja, pri katerih večino ponudbe predstavljajo živila. V rednem sortimentu kupcem ponuja že prek 3000 izdelkov. Sledi svojemu vodilu kupcem vedno ponujati »najvišjo kakovost po najnižjih cenah«, kar dosega z optimizacijo in trajnostno usmerjenostjo na vseh področjih.

Kot del skupine ALDI Süd (Aldi jug) v skupini HOFER delujejo tudi HOFER Österreich (Avstrija), ALDI Suisse (Švica) in ALDI Magyarország (Madžarska), ALDI Italia (Italija).

 

Vizitka:

HOFER trgovina d.o.o.
Spletna stran: https://www.hofer.si/
Facebook stran: https://www.facebook.com/HOFERSLO/
LinkedIN stran: https://www.linkedin.com/company/hofer-trgovina-d.o.o.
Instagram : www.instagram.com/hoferslo/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCBwQDWtKjZD072A4YZewsrw