Obisk regijskega centra za ravnanje z odpadki in delavnica trajnostno naravnani na delovnem mestu

Obisk regijskega centra za ravnanje z odpadki in delavnica trajnostno naravnani na delovnem mestu

Poznate občutek ko:

  • Smo še zelo zaspani, pa se nam mudi v službo ali na sestanek, zato nam kava za s seboj, pa čeprav v papirnatih kozarcih za enkratno uporabo, še kako polepša dan?
  • Ko je delovni dan pred nami še dolg, zato si naročimo malico, ki pride v plastični  embalaži?
  • Ko je enostavno lažje na sestanek oditi z avtomobilom kot s kolesom ali javnim prevozom?
  • Ko na delovnem mestu ni veliko izbire glede: uporabe recikliranega papirja, sezonske hrane,  in ko organizacijska kultura ne dopušča gostom postrežbe vode v steklenih kozarcih temveč le v plastičnih?
  • Ko ni običajno, da se sprašujemo o tem, kako naš dobavitelj pisarniškega ali drugega materiala  skrbi za okolje ali za svoje zaposlene?

Odločitev, ali bomo izbrali bolj trajnostno rešitev ali ne, je naša. Včasih nam okoliščine ne omogočajo, da bi bili bolj trajnostni, včasih pa moramo sprejeti le zelo preprosto osebno odločitev in se zavedati svoje odgovornosti. Je trajnost na delovnem mestu osebna odgovornost ali odgovornost delodajalca? Mi menimo, da je odgovornost na obeh straneh. S tem namenom vas vabimo na

OBISK REGIJSKEGA CENTRA ZA RAVNANJE Z ODPADKI LJUBLJANA
IN
DELAVNICA: TRAJNOSTNO NARAVNANI TUDI NA DELOVNEM MESTU

(s poudarkom na okoljski odgovornosti), kjer bomo iskali rešitve, kako biti trajnosten in odgovoren na delovnem mestu ter kako k temu spodbuditi tudi svoje sodelavce in sodelavke.

Datum: 24. MAJ 2018 (8:30 – 13:30)

Lokacija: RCERO Ljubljana, Cesta dveh cesarjev, 101, 1000 Ljubljana

Organizator dogodka: Mreža za družbeno odgovornost Slovenije (Ekvilib Inštitut)

Partner dogodka: javno podjetje Snaga Ljubljana

Potek dogodka:

Ura Potek dogodka          Dodatne opombe
8:30 – 9:00 Zbiranje udeležencev, jutranja kava in zajtrk (Robin Food) Udeležence vabimo, da izkoristijo enkratno priložnost in pospravijo po svojih pisarnah ali doma in v zbirnem centru Barje odložijo odpadne stvari, ki ne sodijo v običajne zabojnike (elektronska in električna oprema, odpadni tekstil ipd.).

Še posebej bomo veseli  stvari, ki niso več v uporabi, a še obstaja možnost, da se jih ponovno uporabi. Snaga namreč zbira tudi takšne stvari in jim v Centru ponovne uporabe da priložnost za novo življenje.

Lokacija je dostopna z mestnim avtobusom in sicer se gre na končno postajo 1 na krožišču, nato pa še dobrih 5 minut hoje do RCERO Ljubljana.

Lokacija je dostopna z avtomobilom, parkiranje omogočeno pred upravno stavbo.

9:00 – 9:30 Predstavitev RCERO Ljubljana in Snaginih družbeno odgovornih aktivnosti  
9:30 – 10:30 Razprava o trajnosti s poudarkom na okoljski odgovornosti na delovnem mestu
10:30 -10:45  Odmor  Odmor
10:45 – 12:15 Delavnica: Kako biti trajnosten in odgovoren na delovnem mestu ter kako k temu spodbuditi tudi svoje sodelavce? Namen delavnice je identificirati ukrepe in konkretne aktivnosti za večjo  okoljsko (in posledično tudi širšo) odgovornost v delovnem okolju ter kako spodbuditi, da takšna odgovornost postane vrednota celotnega kolektiva oziroma podjetja.
12:15 – 13:30

 

Ogled RCERO Ljubljana  

 

 

 

Prijava: lucija[at]ekvilib.org 

Cena dogodka:

  • Brezplačno za člane Mreže za družbeno odgovornost Slovenije
  • 20 eur + ddv za ostale udeležence

Število udeležencev:  max 20