Intervju z Emino Hadžić iz Zavoda Krog

“Ko pomagaš nekomu, je pomoč iz ene in iz druge strani; ti nekomu daš in s tem pridobiš.” Emina Hadžić, Zavod Krog

Intervju z Emino Hadžić iz Zavoda Krog.

Kratek video najdete na povezavi. 

 

Zavod Krog je nevladna organizacija, ki deluje na področju razvojnega sodelovanja, mednarodne humanitarne pomoči, izobraževanja, kulture in socialne dejavnosti. Predvsem deluje, preko meja Slovenije, na zahodnem Balkanu, Bližnjem vzhodu in v Afriki.

 

Zakaj ste se odločili postati član Mreže za družbeno odgovornost Slovenije?

Za mrežo smo se odločili predvsem ker v Sloveniji pred tem ni bilo nobene organizacije, ki bi konkretno delovala na tem področju. To je bila tema, ki je bila tudi v samih povojih. Zavod Krog pa veliko sodeluje s podjetji, ki v svojih planih razvoja vključujejo družbeno odgovornost.

Želite z nami deliti kakšno svojo trajnostno zgodbo?

Takšna zanimiva zgodba je naš projekt PODARI NASMEH, ki je zelo dolgotrajen projekt in se izvaja že 11 leto. Projekt se ukvarja s psihosocialno pomočjo otrokom iz zahodnega Balkana. Z nami sodeluje tudi podjetje iz BiH, že osmo leto. Naš odnos smo vsako leto nadgrajevali, namreč začel se je kot donacija nato pa smo vključili podjetje tudi v sam program rehabilitacije otrok.

Foto: Zavod Krog

Kako osebno razumete družbeno odgovornost?

Kot sami posamezniki, ne moremo delovati sami zase. Vsak posameznik bi moral delovati za širšo lokalno skupnost, saj nas vse to povezuje. Ko deluješ v smereh, ki so plemenite narave, ko osebno čutiš, da pomagaš tistemu, ki pomoč potrebuje, bogatiš tudi sebe. Obe strani sta zadovoljni tista, ki dobi in tista, ki da. Z mojega osebnega vidika; pri meni je vedno veselje, ko spoznavam ljudi, kov vidim da sem srečna in zadovoljna in da je potrebno to kar imam deliti z drugimi. Ko pomagaš nekemu je pomoč iz ene in iz druge strani, ti nekemu daš in s tem tudi pridobiš. Ker da si srečen ni potrebno veliko na tem svetu.

 

 

Pripravila: Lucija Glavič