Borzen predstavlja izobraževalno okoljsko družabno igro

Borzen predstavlja izobraževalno okoljsko družabno igro

Portal Trajnostna energija, ki ga upravlja družba Borzen, slovenski operater trga z elektriko, ponosno predstavlja družabno igro, ki bo družinam po vsej Sloveniji na igriv in zabaven način približala tematiko trajnostne energije. Na ta način želijo spodbuditi zavedanje o pomembnosti učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije.

Učinkovito ravnanje z energijo ter obnovljivi viri energije so ključnega pomena za ohranjanje okolja, ki bo primerno za življenje naših zanamcev. Borzen v okviru blagovne znamke Trajnostna energija želi izboljšati nivo znanja na tem področju in na ta način ljudem dati orodje za sprejemanje boljših odločitev v zvezi z okoljem in energijo. Ker pa je učenje skozi igro veliko bolj zabavno in prijetno, so pripravili prav posebne igralne karte. Na voljo sta dva seta igralnih kart:

  • na temo obnovljivih virov energije ‘ELEKTRARNE’, kjer igralci spoznavajo učinkovitost posameznih gospodinjskih aparatov (hladilnikov, računalnikov, TV sprejemnikov, pralnih strojev ipd.) in jih med seboj primerjajo glede na različne atribute kot so energijski razred, letna poraba energije, življenjska doba, glasnost ter negativni vplivi na okolje ter;
  • na temo učinkovite rabe energije ‘HIŠNE NAPRAVE’, kjer karte igralce popeljejo v svet elektrarn, kjer med seboj primerjajo proizvodnjo elektrike s pomočjo fosilnih goriv in elektrike iz obnovljivih virov energije. Tako spoznajo kako se elektrarne med seboj razlikujejo v moči, o izkoriščenosti moči, življenjski dobi, strošku investicije ter emisijah.

Karte so bile brezplačno posredovane vsem knjižnicam z igroteko po Sloveniji, prav tako pa so na voljo izobraževalnim ustanovam in vsem, ki pri svojem delu takšne pripomočke lahko uporabljajo. Na spletni strani www.trajnostnaenergija.si pa so brezplačno dostopne za prenos in tiskanje.

Igralne karte si lahko prenesete s spletne strani
http://www.trajnostnaenergija.si/Trajnostna-energija/Za-najmlaj%C5%A1e/Karte