Dan odprtih vrat v podjetju AJM

Priprava prispevka: AJM

Podjetje AJM okna-vrata-senčila d.o.o. je vodilni slovenski proizvajalec stavbnega pohištva in eno večjih družinskih podjetij, ki je trenutno že v vodenju druge generacije družine Ajlec. Podjetje daje veliko vrednost usklajevanju poklicne in zasebne/družinske plati življenja svojih zaposlenih že od svoje ustanovitve.

Pri AJM imajo tako številne aktivnosti, ki vzpodbujajo zdravo sobivanje teh dveh plati življenja – od športno kulturnega društva, ki spodbuja športne in kulturne aktivnosti zaposlenih in njihovih družin, do obdarovanja otrok ob Miklavžu, prilagodljivega delovnika – z možnostjo dela od doma, poletnih praks otrok zaposlenih, dela prostih dni ob prvem septembru, fleksibilnem letnem dopustu in še bi lahko naštevali.

Ena od bolj priljubljenih aktivnosti je piknik za zaposlene in družine. Tradicionalno pripravijo dva. Prvega v razcvetu pomladi in drugega konec poletja ali v začetku jeseni. Prvi poteka na sedežu podjetja in je del Dneva odprtih vrat AJM, ko svoja vrata na široko odprejo tudi zunanji javnosti. Drugi poteka na športnih površinah in ima tudi na splošno bolj športno-rekreativni značaj.

Veseli so, da je letošnji piknik za zaposlene in njihove družine lepo uspel. AJM-jevci so se namreč v velikem številu odzvali povabilu, da po dveh letih kovidnega premora, ponovno pripeljejo svoje domače, jim predstavijo svoje delovno okolje in sodelavce. Petkovo popoldne je minilo pestro, pripravili so bogato animacijo za otroke (in odrasle) pod vodstvom Bratov Malek iz rekreativno-ustvarjalnega društva Eleja, na voljo so bile žar in sladke dobrote, in nenazadnje bogat glasbeni program, saj so jih zabavali pevki Alya in Nika Zorjan ter fanta iz BQL.

Kakor omenjeno, je Dan odprtih vrat AJM namenjen tudi njihovi okolici. Na ogled podjetja in sproščeno druženje so povabljene šole, društva in druge interesne skupine (na primer društva upokojencev). Veseli so, da se ga že tradicionalno vedno udeležijo dijaki srednjih šol iz okolice. To je eden od načinov za navezovanje stikov z bodočimi kadri. Mnogi se ravno zaradi pozitivnega vtisa, ki ga odnesejo iz dneva odprtih vrat, kasneje vrnejo na obvezno praktično usposabljanje, nekatere podjetje tudi štipendira in kasneje zaposli.

Pripravila: Jasmina Černela, vodja marketinga/PR in DPP certificiranja, AJM d.o.o.
Foto: AJM d.o.o.