DRUŽBENO ODGOVORNE NOVICE IZ KOSTAKA

DRUŽBI KOSTAK IN ZAVODU KNOF PRVA NAGRADA ZA DRUŽBENO ODGOVORNE SINERGIJE

Nagrada za družbeno odgovorne sinergije je osredotočena na uspešna partnerstva med podjetjem in neprofitnim deležnikom. Posebna pozornost je namenjena inovacijam, kar podjetja spodbuja k ustvarjanju inovativnih trajnostnih rešitev. Nagrada vključuje kriterije, povezane s pozitivnimi učinki partnerstva, tako za družbo, okolje in ekonomijo kot za podjetje. Da je sodelovanje in družbeno okoljsko inoviranje še toliko bolj potrebno v zahtevnih časih, kažejo številni primeri dobrih praks. Kot najbolj ocenjen med njimi je bil tudi projekt »Salon pohištva iz ponovne uporabe«, katerega izvajamo v sodelovanju z Zavodom Knof. Slednji izraža pristop h krožnemu gospodarstvu in ponovni uporabi masivnega lesenega pohištva, namenjen novim uporabnikom.

Osveščanje ter prizadevanje za preprečevanje nastajanje odpadkov je v poslovni domeni podjetja Kostak. Skozi projekt se spodbujata ustreznejše sortiranje in ponovna uporaba. Zavod KNOF skrbi za ustrezno popravilo oz. obnovo, začasno skladiščenje ter vrnitev izdelkov na trg (prodajo). Rezultati projekta oz. poslovnega modela se najbolj izkazujejo skozi povečano število zelenih delovnih mest in vključenost invalidov, zmanjšanje odlaganja odpadkov na odlagališča zaradi ponovne uporabe ter zmanjšanje negativnih vplivov na okolje.

V sredo, 1. decembra, sta nas obiskala predstavnika Mreže za družbeno odgovornost Slovenije Lucija Glavač in Gašper Zakrajšek ter nam podelila nagrado za družbeno odgovorno sinergijo tudi v živo. Nagrado sta prevzela vodja projekta v družbi Kostak dr. Boštjan Vimpolšek in direktorica Zavoda Knof Mojca Žganec Metelko v spremstvu sodelavcev Mateja Urbanča in Polone Mavsar (Knof), ki sta sodelovala pri projektu.  ​​​​​​​

Nagrado za najboljše družbeno dogovorne sinergije sta orkestrirala Mreža za družbeno odgovornost Slovenije in Ekvilib Inštitut ob podpori Zveze delodajalcev Slovenije ter ostalih organizacij.

Ob tem pa smo prejeli še eno priznanje, in sicer za večletno uspešno in prizadevno udejstvovanje v projektu Družini prijazno podjetje ter aktivno izvajanja ukrepov, ki odražajo odnos in skrb za naše zaposlene ter krepijo lažje usklajevanje poklicnega in družinskega življenja. Priznanje je s strani Gašperja Zakrajška, predstavnika Ekvilib Inštituta, prevzela Elizabeta Cemič, direktorica Splošno kadrovskega sektorja.


OBISK V VRTCU LESKOVEC PRI KRŠKEM, ENOTA PIKA NOGAVIČKA

Malčki iz leskovškega vrtca so se V četrtek, 2. 12. 2021 zelo razveselili obiska naše enote ravnanja z odpadki in smetarskega tovornjaka.  

“Danes smo imeli v vrtcu poseben dan. Obiskal nas je g. Marjan iz podjetja Kostak. Ponosno smo mu pokazali smetarski tovornjak, ki smo ga izdelali iz kartona, on pa nam je predstavil delo zbiranja in odvoza odpadkov. 

Spomnil nas je kako ločujemo odpadke, v katere posode razvrstimo posamezen odpadek, kam tovornjak odpelje smeti, kaj se z njimi zgodi. 

Zelo pozorno smo ga poslušali in mu postavili cel kup vprašanj. Pohvalil nas je, saj smo zelo veliko o pravilnem ločevanju vedeli tudi sami. 

Nato smo si lahko pogledali smetarsko vozilo, ki nas je pričakalo na dvorišču pred vrtcem. Prelevili smo se v smetarske delavce in najprej pravilno ločili smeti, smetarji pa so nam pokazali kako se posode izprazni s tovornjakom. Okoli avta smo se lahko tudi sprehodili in raziskali, kaj pomenijo vsi ti gumbi.”​


DVE DESETLETJI REKREATIVNE KOŠARKE V ŠD ŽLAPOVEC

Naši košarkarji so oktobra praznovali 20 let rekreativne košarke in ob tem jubileju organizirali prijateljsko tekmo z rekreativci iz Blance.

Kostakova košarkarska ekipa kljub koronskim časom pridno trenira in skrbi za dobro formo. Samo Ban je bil tisti, ki je pred dvajsetimi leti podal pobudo in zbral košarkarsko ekipo v družbi Kostak. Med sodelavci je precej ljubiteljev košarke, tudi v vodstvenih vrstah, tako da so bile ekipe skozi leta vedno odlične in na Komunaliadah dosegale najboljše uvrstitve. Na zadnjih dveh komunalnih igrah je Kostak v košarki osvojil prvo in tretje mesto. Še posebej pa so fantje ponosni na vrhunsko uvrstitev na evropskih igrah v Salzburgu, kjer so v hudi konkurenci osvojili 4. mesto.​​​​​​​

Fantje uživajo v športu in druženju ter komaj čakajo, da se bodo lahko spet pomerili s

košarkarskimi ekipami drugih komunal.


PRAZNIČNE MISLI MESTA KRŠKO

Na televiziji ePosavje TV so v sodelovanju z Mestno občino Krško, družbo Kostak in CPT Krško pripravili oddajo Praznične misli mesta Krško. V oddaji je sodelovalo deset različnih sogovornikov, med njimi tudi Maja Kermc iz družbe Kostak. V četrtek ob 20. uri je bila oddaja prvič predvajana na televiziji ePosavje TV, ponovitve pa bodo še danes ob 18.15, v soboto in nedeljo pa ob 18.45. Ogledate si jo lahko tudi na spletni strani ePosavje.com, na Facebook strani ePosavje.com ter Youtube kanalu ePosavje TV.

https://www.eposavje.com/ostale-novice/praznicne-misli-mesta-krsko-video


TUDI LETOS SMO PRISPEVALI K NOVOLETNI OKRASITVI STAREGA KRŠKEGA

V Skupini Kostak vsako leto poskrbimo, da je Krško v prednovoletnem času še lepše. Že tretje leto zapovrstjo smo v Zatonu postavili adventni venček, za katerega je idejno zasnovo pripravila arhitektka in gradbena inženirka Vesna Lapuh Vimpolšek iz Kostak GIP. V lanskem letu pa je zasnovala tudi koncept okrasitve starega Krškega z lepimi mislimi, ki je bil letos nadgrajen. Več o praznični okrasitvi pa v prispevku na spodnji povezavi. https://www.eposavje.com/ostale-novice/praznicna-okrasitev-krskega-video

Kostak, d. d., 24. 12. 2021