“HOFER (po)polni delovni čas”

Nov zaposlitveni model podjetja HOFER popolnoma zaživel tudi v praksi.

Že skoraj 2000 sodelavk in sodelavcev piše uspešno zgodbo podjetja HOFER. Poleg nadpovprečnega plačila v trgovski panogi in številnih HOFER ugodnosti jim trgovec želi nuditi čim boljše delovne pogoje, tudi za lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja. Del tega predstavlja tudi krajši delovnik v 89 trgovinah HOFER po Sloveniji in logističnem centru v Lukovici, kjer delovna obveznost sodelavk in sodelavcev povprečno predstavlja 30 ur/teden.

Trgovsko podjetje HOFER je lansko jesen testno uvedlo v Sloveniji še povsem neznan zaposlitveni model. Gre za “HOFER (po)polni delovni čas”, s katerim želi trgovec v prvi vrsti pri sodelavkah in sodelavcih v prodaji in logistiki, ki so bili do sedaj večinsko zaposleni za krajši delovni čas (zaradi specifike same trgovinske panoge), poskrbeti za izenačitev socialnih pravic z zaposlenimi za polni delovni čas. Ti namreč v skupno pokojninsko blagajno zaradi nadpovprečnih plač prispevajo celo več od zaposlenih z minimalno plačo za poln delovni čas, ob tem pa nimajo izenačenih socialnih pravic.

V povprečju za četrtino delovnika prosti, pripadajo jim pravice zaposlitve za polni delovni čas
Gre za večletni projekt trgovca, kjer izpostavljajo, da se zaposlenim z novim zaposlitvenim modelom šteje polna pokojninska doba, pripadajo pa jim polni regres (1700 € za leto 2021), mesečno izplačilo plus ur in predčasna pravica do dodatnih dni dopusta na delovno dobo. Še vedno pa ohranjajo krajši delovni čas in so tako v povprečju četrtino delovnika tedensko prosti

Po uspešnem testnem obdobju, ki je trajalo od lanske jeseni, so z letom 2021 zaposlitev za polni delovni čas ponudili vsem zaposlenim v prodaji in logistiki, ki so pri HOFERju aktivno zaposleni vsaj dve leti. Z letom 2021 je tako HOFERjev inovativni zaposlitveni model popolnoma zaživel tudi praksi.

(PO)POLNI DELOVNI ČAS PRINAŠA ŠTEVILNE UGODNOSTI:
 polna pokojninska doba,
 regres za polni čas kar 1.700 €,
 nespremenjena delovna obveznost,
 mesečno izplačilo plus ur,
 predčasna pravica do dodatnih dni dopusta na delovno dobo.

Zadovoljstvo potrjujejo HOFERjevi zaposleni
Za zadovoljstvo sodelavcev pa pri HOFERju ne skrbijo le z nadpovprečnim plačilom, ampak tudi s preostalimi ugodnostmi ter ukrepi za usklajevanje zasebnega in poklicnega življenja v okviru certifikata Družini prijazno podjetje. Verjamejo, da se ravno zaradi vsega naštetega uvrščajo med privlačnejše zaposlovalce v panogi. Veseli jih, da zadovoljstvo potrjujejo tudi njihovi zaposleni. Rezultati anonimne ankete namreč kažejo, da je indeks splošnega zadovoljstva v podjetju kar 86 %, to pa HOFER Slovenijo uvršča med najbolj uspešne v celotni HOFER skupini.