Kostak se je uvrstil v družbo najboljših zaposlovalcev leta 2021 – Zlata nit

Vir: DRUŽBENO ODGOVORNE NOVICE IZ KOSTAKA – MAREC 2022

Skozi projekt Zlata nit se sistematično meri kakovost odnosov med zaposlenimi in organizacijo za doseganje poslovne odličnosti. V raziskavi za leto 2021 je skupaj sodelovalo 60 družb in organizacij v natečaju za izbor najboljšega zaposlovalca za leto 2021 v Republiki Sloveniji.

Časopisna hiša Dnevnik, kot krovni organizator medijsko raziskovalnega projekta, je tako že petnajsto let zapored razglasila najuglednejše delodajalce, ki so zgled in navdih uspešnega, učinkovitega delovanja ter ustvarjalnega razvoja zaposlenih in organizacije. Zaključna prireditev se je odvila 24. marca 2022 v Cankarjevem domu v Ljubljani, katere sta se udeležili Elizabeta Cemič, direktorica Splošno kadrovskega sektorja (na sliki druga iz leve), in Mojca Brinovec, predsednica Sindikata družbe Kostak. Z največjim veseljem ob tem iz Kostaka sporočajo, da so pristali v družbi sedmih finalistov med velikimi podjetji, kamor so se uvrstile še priznane družbe Automatic servis, Danfoss Trata, Pomgrad, Telemach, Varis Lendava in zmagovalci Gen-I. Med srednje velikimi podjetji je laskavi naziv zmagovalca osvojilo podjetje Špica International, med malimi podjetji pa družba Lunos. Nagrade so podelili predstavniki iz Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ter ostali partnerji projekta.   

Pridobljene povratne informacije bodo v Kostaku uporabili za izboljšanje njihovega delovanja, organizacije dela in ugodnejšo socialno klimo. Še naprej pa si bodo prizadevali, da se dodatno okrepijo vezi med družbo in zaposlenimi, sodelovanje, medsebojno razumevanje, dobro počutje na delovnem mestu ter trajnostni razvoj organizacije

Zavedajo se, pravijo, da so vsi zaposleni skupaj dosegli izjemen dosežek, ki je rezultat njihovega skupnega in prizadevnega dela. Vsak zaposleni je del celotne organizacije, zato si bodo vsi, ne glede na položaj in funkcijo, prizadevali, da bodo tudi v prihodnje krepili dobro ime ter ugled družbe in skupine Kostak ter svoje delo še naprej opravljali odgovorno in vestno.

Predsednik uprave Miljenko Muha pa je ob tej priložnosti izpostavil:

»Najboljši na svetu ne obstajajo. Obstajajo samo tisti, ki se vsak dan, vsako leto trudijo, da kakovostno in dostojanstveno ter na spoštljiv način dosegajo svoje poslanstvo. Obenem pa zagotavljajo kakovostne medosebne odnose znotraj družbe in do vseh deležnikov v poslovnem okolju. Najboljši na svetu ne obstajajo, v poslu in življenju ni končnega stanja.«