Borzen predstavlja drugo sezono serije okoljskih risank LEPŠI SVET 2

Borzen predstavlja drugo sezono serije okoljskih risank LEPŠI SVET 2

Borzen, slovenski operater trga z elektriko, je skupaj z RTV Slovenijo pripravil nova nadaljevanja okoljskih risank z naslovom LEPŠI SVET 2. Gledalce popeljejo v svet učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije. Z risankami, ki so prvenstveno namenjene otrokom med četrtim in desetim letom starosti, želi Borzen omenjene tematike približati najmlajšim.

LEPŠI SVET 2 je nadaljevanje serije slovenskih okoljskih risank izpred treh let. Nastale so na pobudo Borzena in nagovarjajo najmlajše otroke, stare med štiri in deset let. Glavna junaka, Tina in Rok, skupaj s svojim psičkom Edijem ter vsevedno tablico Nikom na razburljivih in zanimivih dogodivščinah spoznavata:

–    zakaj uporabljamo baterije,
–    kdo je izumil elektriko,
–    kakšen bi bil dan brez elektrike,
–    kako pazljivo ravnamo z elektriko,
–    kako uporabljamo energijo sonca.

Predvsem pa risanke, tako dr. Karlo Peršolja, direktor družbe Borzen: »tako mladim, kot malce manj mladim, na zabaven način širijo obzorja in utrjujejo pozitivne vrednote, ki jih naša družba dandanes za lepši jutri še kako potrebuje«.  

Namen Borzena je spodbujati zavedanje o pomenu učinkovite rabe energije tudi pri najmlajših, kar je  poslanstvo blagovne znamke Trajnostna energija, v okviru katere Borzen izvaja aktivnosti na področju informiranja, ozaveščanja in usposabljanja o obnovljivih virih energije in učinkoviti rabi energije.