Ekskurzija socialne ekonomije v Mariboru in tržnica družbeno odgovornih idej

Mreža za družbeno odgovornost Slovenije organizira Ekskurzijo socialne ekonomije po Mariboru in tržnico družbeno odgovornih idej. Lepo vabljeni!


Kdaj? 10. junij 2021 (8:30 – 16:00)

Kje? Maribor, Zbor udeležencev: Gostilnica pri Damah; Ljubljanska ulica 4, 2000 Maribor

(V kolikor bodo to epidemiološki ukrepi omogočali, sicer dogodka ne bo.)


PROGRAM

1. DEL: Ekskurzija socialne/solidarnostne ekonomije po Mariboru

V prvem delu se bomo udeleženci sprehodili po ulicah Maribora, kjer bomo spoznali nekaj socialnih podjetij oziroma organizacij, ki delujejo na tem področju. Maribor je znan po razvoju in razponu socialnih podjetij, v letu 2018 je bil tudi razglašen za evropsko prestolnico socialne ekonomije. Socialna podjetja so pomemben del socialne oz. solidarnostne ekonomije, ki si prizadeva pri poslovnih aktivnosti v prilagojenih in trajnostnih poslovnih modelih slediti vsem stebrom trajnostnega razvoja – profitu, ljudem in okolju.

URAPROGRAM  LOKACIJA
8:30 -10:30Družbeno odgovoren zajtrk s kavo in pecivomGostilnica pri Damah  (Ljubljanska ulica 4, 2000 Maribor)
10:30 – 13:00Sprehod po socialnih podjetjih v Mariboru  EKTC, so.p.Združenje CAAP, so.p. Društvo Hiša, so.p. Združenje Socialna ekonomija Slovenije, so.p. Društvo Toti DCA, so.p. Pupillam, so.p.

Na prvem delu je število udeležencev omejeno na 30! Prijave so mogoče preko:   https://www.1ka.si/a/340766

2. DEL: Tržnica družbeno odgovornih idej

URAPROGRAM  LOKACIJA
14:00 – 14:45POSVET: Kako lahko podjetja in gospodarstva sledijo načelom socialne/solidarnostne ekonomije in kakšna so možna sodelovanja med podjetji, organizacijami, socialnimi podjetji in nevladnimi organizacijami?Mala tržnica, Dominkuševa ulica 5, 2000 Maribor
14:45 – 16:00Tržnica družbeno odgovornih idejPredstavitev izbranih družbeno odgovornih idej na stojnicah in trgovina brez embalaže Zelena Japka na lokaciji.

Prijave so mogoče na oba dogodka ali le na enega. V kolikor bi si želeli ogledati le tržnico družbeno odgovornih idej kliknite na prijavni obrazec: https://www.1ka.si/a/340769

Za več informacij kontaktirajte: lucija@ekvilib.org.

Lepo vabljeni,

Sekretariat Mreže za družbeno odgovornost Slovenije

Dogodek poteka v okviru projekta “CE RESPONSIBLE: CE SUSTAINABLE MODEL TO SUPPORT SOCIAL ENTREPRENEURSHIP”, katerega nosilec je v Sloveniji E-zavod. Drugi podporniki dogodka so še: Ekvilib Inštitut, Avanta Largo in Etika, d.o.o.