Na svet prijokal Triglavov strokovno podkovan Vodnik za bodoče starše

Na svet prijokal Triglavov strokovno podkovan Vodnik za bodoče starše

Zavarovalnica Triglav je v sodelovanju s Porodnišnico Ljubljana UKC Ljubljana v Triglav Labu na prav poseben način naznanila izid novega Vodnika za bodoče starše Mami! Oči!. Kot se ob rojstvu otroka o številnih zadevah sprašujejo mladi starši, so se tudi na omenjenem dogodku veliko spraševali: o treh najpogostejših zmotah v nosečnosti, o porodu in življenju z novim družinskim članom. Z novim vodnikom in dogodkom so želeli pokazati, da so najzanesljivejši vir odgovorov na vprašanja staršev strokovnjaki iz porodnišnic.

Na dogodku je priročnik Mami! Oči!, ki je prav tako rezultat sodelovanja med Zavarovalnico Triglav in Porodnišnico Ljubljana, predstavila izr. prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva, urednica in recenzentka vodnika: »Udeleženci Šole za starše so večkrat izrazili željo, da bi na predavanjih dobili tudi pisne izročke, zato smo se odločili, da pripravimo knjižico z najpomembnejšimi informacijami in nasveti.«

Vodnik je rezultat bogatega znanja in izkušenj 19 priznanih strokovnjakov, predavateljev v Šoli za starše v Porodnišnici Ljubljana UKC Ljubljana. 64 strani je razdeljenih v 19 poglavij z vsebinami, o katerih redno predavajo v šolah za starše, in še nekaj dodatnimi ter ga bodo uporabljali tudi kot učni pripomoček v Šoli za starše. Vsa poglavja so zasnovana tako, da staršem dajejo praktične napotke in odgovore na pogosta vprašanja in teme, za katere strokovnjaki na podlagi dolgoletnih opažanj ugotavljajo, da jih starši najbolj potrebujejo.

Pogovor med strokovnjaki in mladimi starši
Ker je poleg strokovne literature vedno lahko zelo pomirjujoč pogovor s strokovnjaki v živo in je zanimivo slišati tudi izkušnje drugih staršev, je v okviru omenjenega dogodka potekal tudi pogovor, ki smo ga naslovili »Vse, kar ste želeli vprašati ob rojstvu otroka, pa (še) niste«. Svoje odgovore na pogosta vprašanja ob rojstvu otroka so delili izkušeni strokovnjaki ter zanimivi mladi in bodoči starši. Dogodek je povezoval smučarski skakalec Jernej Damjan, ki se že nekaj časa dobro znajde v očetovski vlogi.