PRILOŽNOSTI ETIČNE, DRUŽBENO ODGOVORNE IN SOCIALNE EKONOMIJE

Vabilo na interaktivno delavnico

SKUPNA TOČKA EKONOMIJE je oziroma morata biti ETIKA in DRUŽBENA ODGOVORNOST – osebna etika in poslovna etika, osebna odgovornost in odgovornost do družbe. Ta RDEČA NIT ni samo nujna za bolj kvalitetno in dostojno življenje, temveč tudi za preživetje.

Ekonomija brez družbenega in ekološkega vidika je izjemno nevarna (ddr. Matjaž Mulej). Poleg tega »denar sam po sebi izgublja moč« (Anton Komat). Miro Mihec dodaja, da je pandemija razkrila »staro novo« osnovno vrednoto človeka – ZDRAVJE. Za ohranitev zdravja je pa potrebna EKOLOGIJA.

Etična, družbeno odgovorno ter socialna podjetja izvajajo te vrednote pri svojem poslovanju. Poleg ekonomskih ustvarjajo tudi pozitivne družbene in okoljske učinke.


Petek, 23. aprila 2021 (10:00-13:00)

Spletno orodje ZOOM

Prijave na tej povezavi https://www.1ka.si/a/337378


                                                          VSEBINA DELAVNICE:

  • – Od osebne etike do družbene odgovornost (vsakdo je odgovoren za svoje vplive, vključno z ekonomskimi subjekti in mediji)
  • – Etično poslovanje in etično oglaševanje in marketing (za pozitivni družbeni in okoljski učinek)
  • – Socialno podjetništvo in socialna ekonomija v Sloveniji (od zakona o socialnem podjetništvu do danes)
  • – Priložnosti etične, družbeno odgovorne in socialne ekonomije (osebni in poslovni razvoj; razpisi in projekti, primeri dobrih praks, možnosti sodelovanja)

   O predavatelju:

Miro Mihec je direktor podjetja za etično oglaševanje in marketing Etika d.o.o.; soustanovitelj Foruma za socialno podjetništvo, zdaj združenje Socialna ekonomija Slovenije; soustanovitelj zadruge Odgovorni ustvarjalci, so.p.; soustanovitelj društva Dnevni center aktivnosti za starejše TOTI DCA; Očistimo Slovenijo; Maribor, evropska prestolnica socialne ekonomije 2018; Kupujem odgovorno…

Dogodek poteka v okviru projekta “CE RESPONSIBLE: CE SUSTAINABLE MODEL TO SUPPORT SOCIAL ENTREPRENEURSHIP”, katerega nosilec je v Sloveniji E-zavod. Partnerja dogodka so še Mreža za družbeno odgovornost Slovenije in Avanta Largo.