Spoznajte HOFERjevo potujočo posvetovalnico

Spoznajte HOFERjevo potujočo posvetovalnico

Zdravje je naša največja vrednota. Preventivni ukrepi in pravočasno odkrivanje sprememb so lahko ključni, še posebej pri boleznih, kot je rak. Ker pogosto nimamo časa ali možnosti za zaupen preventivni posvet, so pri podjetju HOFER svojim sodelavkam in sodelavcem s potujočo posvetovalnico »SKUPAJ.ZDRAVI.« pripeljali strokovnjaka kar v neposredno bližino delovnega mesta.

Zdrav način življenja in preventiva

V Sloveniji je pri ženskah najpogostejši rak dojk, pri moških pa rak prostate. Pri HOFERju so se zato letos odločili, da bodo od dosedanjega osveščanja naredili še korak naprej ter svojim sodelavkam in sodelavcem ponudili konkretne rešitve. Potujoča posvetovalnica, ki so jo zasnovali v sodelovanju s slovenskim združenjem za boj proti raku dojk Europa Donna, bo v oktobru in novembru obiskala več trgovin HOFER po vsej Sloveniji. V okviru programa promocije zdravja na delovnem mestu SKUPAJ.ZDRAVI. bo zagotavljala informacije o pomenu zdravega načina življenja, preventivi ter zgodnjemu odkrivanju raka dojk in raka prostate.

Kaj zaposlenim omogoča potujoča posvetovalnica?

Potujoča posvetovalnica HOFERjevim sodelavkam in sodelavcem omogoča brezplačen individualni posvet z zdravnikom s področja onkologije, ki razloži pomen zdravega načina življenja in samopregledovanja, presejalnih programov, na modelu prikaže pravilen postopek samopregleda in je na voljo za vprašanja.

Zdravje na delovnem mestu

Pri podjetju se zavedajo, da mora biti skrb za zdravje prioriteta vse dni v letu. To uresničujejo z izvajanjem celostnega programa promocije zdravja na delovnem mestu. Svojim sodelavcem tako vsak dan zagotavljajo sveže sadje in zelenjavo ter jim omogočajo brezplačno udeležbo na izbranih športnih dogodkih. Tistim, ki so pri podjetju že več let, HOFER med drugim omogoča tudi koriščenje »sabbaticala« – daljše odsotnosti z dela. Ta čas lahko tako res izkoristijo zase, svojo družino in vse tiste stvari, ki jim veliko pomenijo.