T-2 v družbi športa

Priprava prispevka: T-2

Šport nas povezuje v najrazličnejše zgodbe. Vsi dihamo kot eno, ko se prelevimo v navijače in navijamo ob uspehih naših odličnih športnikov. Šport nas povezuje z našimi bližnjimi, ko s prijatelji ali sodelavci odigramo igro ali osvojimo vrh. Šport nas povezuje z naravo, nas notranje navdihuje in plemeniti. In bolj kot smo aktivni, boljše je naše splošno počutje.

Vsi zgoraj našteti razlogi ponujajo odgovor na vprašanje, zakaj imajo v T-2 svoje športno društvo. Ker jim je veliko do druženja in ker je šport temeljni gradnik zdravega življenja.

Najbolj opazno aktivna je njihova hribovska sekcija. Vsaj dvakrat mesečno jim člani pošiljajo svoje  fotografije, da se lahko tudi ostali naužijejo prelepih razgledov z vrhov, ki jih osvajajo. Letos jih je pot zanesla že na Slavnik, Nanos, Begunjščico…, svojo vztrajnost in pogum pa so preizkusili tudi na feratah (Gradiška tura, Hvadnik…). V začetku letošnjega avgusta so ponovno osvojili vrh Triglava, ki privablja največ pohodnikov, in tako uresničili svoj ustaljeni letni cilj sezone.

Foto: Hribovska sekcija športnega društva T-2

Zaposlene v T-2 povezujejo tudi skupinski športi, kot sta nogomet in odbojka. Kot ekipa večkrat letno sodelujejo tudi na večjih rekreativnih kolesarskih dirkah ter na lokalnih tekaških prireditvah. Pridno vadijo tudi v športnih centrih, kjer so jim posebej prilagodili vadbo in urnike.

Novost in atrakcija letošnje sezone je interno tekmovanje v vožnji gokartov. Pri tem športu prihaja še posebej do izraza timski duh, seveda pa druženja spremlja tudi obilica smeha in zabave.

»Veselje je opazovati vse večje zanimanje za sodelovanje v Športnem društvu T-2, ki ga med zaposlenimi beležimo v zadnjih letih. Vse več sodelavcev z nami hodi v hribe, kolesari ali je kako drugače športno aktivno. Tudi sicer je v društvu pomembna naša vloga pri ozaveščanju pomena gibanja in aktivnega sloga življenja. Zaposlene prek društva nenehno spodbujamo h gibanju, bodisi skupinsko v sekcijah ali pa individualno, kar pri rekreaciji vključuje tudi krog bližnjih. Res nam je pomembno, da šport postane del vsakdana naših zaposlenih,« pojasnjuje Jakup Mujakić, predsednik športnega društva T-2, in dodaja: »Večjemu odzivu zaposlenih sledi tudi podjetje, ki prepoznava pomen športnega društva za razvoj zdravega življenjskega sloga sodelavcev, zato temu namenja vse več sredstev.«

In ne nazadnje, telesno kondicijo v T-2 vzdržujejo tudi na delovnem mestu. Namesto uporabe dvigal zaposlene spodbujajo k hoji po stopnišču in jih v poslovni stavbi s kreativnimi grafičnimi sporočili k temu tudi motivirajo. Prav tako so svoj vozni park dopolnili z ekolesi, ki jim lajšajo gibanje na kratke razdalje po mestu, zaposlenim pa so namenjeni tudi med njihovim prostim časom.