V 10 letih HOFERjevi kupci darovali preko 109.000 očal

Priprava prispevka: HOFER

Pri HOFERju so v sodelovanju z Lions klubom Trnovski zvon Ljubljana med 16. aprilom in 15. maje že 10. leto zapored organizirali zbiralno akcijo rabljenih očal. V sklopu akcije, ki jo je letos podprl tudi Alen Kobilica iz zavoda Vidim cilj, je bilo zbranih 13.240 očal.

Vsa očala bodo v zbirnem centru LC Medico v Le Havru v Franciji še enkrat pregledali, očistili in označili z optičnimi parametri ter jih nato odposlali končnim uporabnikom – slabovidnim otrokom in odraslim v gospodarsko manj razvitih državah sveta. V namenske zbiralne škatle, ki so bile tudi letos v času akcije zbiranja rabljenih očal postavljene na zlagalne pulte v vseh 89 trgovinah HOFER po Sloveniji, so HOFERjevi kupci v 10 letih skupno odložili že 109.128 rabljenih navadnih ali sončnih korekcijskih očal. V zbirnih škatlah je pristalo tudi veliko etuijev za očala. HOFER jih je predal Komunalnemu podjetju Vrhnika, kjer jih bodo predelali v nove izdelke. Pri HOFERju so ponosni, da je akcija v 10 letih postala tako prepoznavna in da so jo kupci lepo sprejeli. Hkrati si želijo, da bi bili tako uspešni pri zbiranju rabljenih očal tudi v prihodnje ter se svojim kupcem zahvaljujejo za vso nesebičnost, ki jo s sodelovanjem v akciji zbiranja rabljenih očal izkazujejo že 10 let.

HOFER 10. obletnico obeležil z dvema donacijama

Začetek akcije je HOFER letos pospremil z dvema donacijama: eno je že tradicionalno namenil Centru Iris, edinemu javnemu zavodu v Sloveniji, ki izvaja prilagojene programe vzgoje in izobraževanja za slepe in slabovidne od vrtca do vključno srednje šole za področje celotne Slovenije, drugo pa centru za slepe športnike Vidim cilj, ki ga je pred desetletjem ustanovil prav letošnji ambasador akcije Alen Kobilica. V Centru IRIS so se letos odločili sredstva nameniti za ureditev prilagojenega kotička za učenje z zaznavanjem okolja s čutili, kot so dotik, voh, sluh in okus. Igralnica in učilnica na prostem na vrtu Centra IRIS je namenjena slepim in slabovidnim vrtčevskim otrokom in mlajšim osnovnošolcem. V centru Vidim cilj, katerega poslanstvo je spodbujati slepe k telesni aktivnosti in rednemu ukvarjanju s športom na rekreativni in profesionalni ravni, pa so sredstva namenili za nakup novih pripomočkov, ki jih potrebujejo za izvajanje različnih športnih aktivnosti.

Tokrat so očala štele sodelavke in sodelavci podjetja HOFER

HOFER kot družbeno odgovorno podjetje preko akcij korporativnega prostovoljstva spodbuja sodelavke in sodelavce k sodelovanju pri družbeno odgovornih aktivnostih. Letos so tako predstavnikom Lions kluba Trnovski zvon Ljubljana na pomoč pri štetju priskočile sodelavke in sodelavci podjetja HOFER. Določeno število ur prostovoljnega dela letno se pri HOFERJU šteje v delovni čas, tako je izbrana ekipa sodelavk in sodelavcev podjetja HOFER tokrat te ure namenila prav akciji štetja očal.